Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja käynneistäsi. Tietosuojakäytännössämme kerromme, mitä tietoja keräämme, miksi keräämme niitä ja mihin niitä käytämme.
Palkintoja voittanut yritys
€ EUR
 • $ USD
 • £ GBP
 • € EUR
 • SEK
 • NOK
 • DKK
 • € EUR
 • € EUR
 • € EUR
 • PLN
 • € EUR
 • € EUR
Rapunzel of Sweden - Hiustenpidennykset - Hiuslisäkkeet
Ostoskorisi
Ostiskorisi on tyhjä

10 tavallista kysymystä

2017-01-19

Saamme usein kysymyksiä hiustenpidennyksistä, hiuksista, niiden hoidosta ja paljon muusta. Kokosimme siksi tänne kaikista tavallisimmat kysymykset ja vastauksemme niihin. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Saat apua asiantuntijoiltamme kaikkiin pidennyksiä koskeviin pulmiisi. He vastaavat tiedusteluihin arkisin klo 9-17 (Ruotsin aikaa).

10 tavallista kysymystä

Onko pidennysten käyttäminen vahingollista? Lue lisää
Millä tuotteilla hoidan pidennyksiäni? Lue lisää
Minkä värin valitsen? Lue lisää
Minkä kiinnitysmenetelmän valitsen? Lue lisää
Kuinka kauan pidennykset kestävät? Lue lisää
Voinko kiinnittää pidennykset itse? Lue lisää
Kuinka pitkät hiukset minulla pitää olla? Lue lisää
Pystynkö huolehtimaan pidennyksistäni? Lue lisää
Mitä hiustenpidennykset maksavat? Lue lisää
Miten pesen hiukseni? Lue lisää

1. Onko hiustenpidennysten käyttäminen vahingollista? 

Hiustenpidennysten käyttäminen ei vahingoita hiuksiasi. Pidennykset vaativat kuitenkin enemmän hoitoa kuin omat hiuksesi. Suosittelemme, että hoidat pidennyksiäsi päivittäin ja tutkit ne tarkemmin viikoittain. Kiinnityskohdat tulisi tarkastaa viisi-seitsemän viikkoa hiustenpidennysten kiinnittämisen jälkeen. Huoltamalla hiuksiasi voit nauttia pidennyksistäsi pitkään ja vältyt niin omia hiuksiasi kuin pidennyksiäsi kuluttavilta takuilta. Suosittelemme myös, että käytät Rapunzelin hoitotuotteita, sillä ne on tarkoitettu erityisesti hiustenpidennyksille. Olemme kehittäneet hiustenhoitosarjaamme usean vuoden ajan. Tuotteemme ovat siksi hellävaraisia sekä pidennyksillesi että omille hiuksillesi. Hiustenhoitotuotteemme sisältävät paljon kosteutta ja ravintoaineita eli juuri sitä mitä hiustenpidennykset tarvitsevat, erityisesti kuivassa pohjoismaisessa ilmastossa.
Hiustenpidennysten kiinnitys ja poisto on tärkeä tehdä oikealla tavalla. Kun noudatat ohjeitamme ja käytät suosittelemiamme tuotteita sekä pidennysten kiinnittämiseen että poistamiseen, omat hiuksesi eivät vahingoitu eivätkä kulu turhaan.  

2. Millä tuotteilla hoidan hiustenpidennyksiäni, jotta voisin pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta?

Hiustenpidennyksille samoin kuin omille hiuksille on tärkeä antaa kosteutta ja ravintoa, jotta ne pysyvät hyväkuntoisina. Lisäkehiuksella ei ole omaa hiustuppea eikä se ole kiinni hiuspohjassa, joten se ei saa luonnollisia rasvoja kuten omat hiuksesi. Hiuslisäkkeet ovat siksi riippuvaisempia hoituotteiden antamasta kosteudesta ja öljyistä, jotta ne eivät muuttuisi kuiviksi ja huonokuntoisen näköisiksi. Myös kuiva pohjoismainen ja osittain myös eurooppalainen ilmasto kuivattaa hiuksia, eritysesti talvella. Shampoo ja hoitoaine ovat kaksi tärkeintä tuotetta, jotka antavat hiuksillesi ja lisäkkeillesi niiden kaipaamaa hoitoa ja kosteutta. Shampoosta hiuksesi saavat sekä ravintoaineita että kosteutta ja hoitoaine sulkee ne hiussuomujen sisälle. Hiusten hemmottelu hiusnaamiolla 1–2 kertaa viikossa antaa hiuksille kunnon kosteusbuustin. Hiusnaamio ei kuitenkaan korvaa hoitoainetta, joten lisää lopuksi aina hoitoainetta hiuksiisi.

Markkinoilla on paljon erilaisia hiustenhoitotuotteita. Jos käytät pidennyksiä, suosittelemme sinulle Rapunzelin omaa hiustenhoitosarjaa, joka on kehitetty lisäkehiuksille. Lisäksi se hoitaa omia hiuksiasi ja ja tuoksuu aivan ihanalle! Valitse aina kosteutta ja ravintoaineita sisältäviä tuotteita hiuslisäkkeille ja kysy tarvittaessa kampaajaltasi neuvoa.

3. Minkä värin valitsisin?

Tutki värikarttaamme, lainaa värisalkkumme tai pyydä apua asiakaspalvelultamme löytääksesi juuri sinulle sopivan värin.

Sopivan hiusvärin valitseminen väriviidakosta saattaa tuntua vaikealta ja olla lähinnä arvailua. Voi olla vaikea tietää, mitä väriä oma hiusväri vastaa tai mikä väri sopii sinulle parhaiten. Olemme Rapunzelilla yrittäneet tehdä värin valitsemisesta mahdollisimman helppoa. Siksi olemme kehittäneet värivalikoimastamme mahdollisimman laajan. Tarjoamme myös useita eri pituuksia ja hiuslaatuja. Tutki kotisivujemme värikarttaa löytääksesi värin, joka on mahdollisimman lähellä omaa hiusväriäsi. Voit myös ostaa tai lainata kotiin värisalkkumme, johon on koottu kaikki värisävymme. Värin nimi on merkitty salkun tupsuihin, ja voit helposti irrottaa tupsut ja verrata niitä omiin hiuksiisi. Hiusväristäsi riippuen voit tarvita useita värejä saadaksesi mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Saatat löytää myös ihania värejä tehosteraitojen tekemiseen. Jos et löydä tarkalleen sopivaa väriä värivalikoimastamme, suosittelemme, että tutustut hoitaviin värinaamioihimme

Kaikki lisäkehiukset on alun alkaen värikäsitelty ja niillä on oma historiansa. Siksi voimme suositella lisäkkeiden uudelleen värjäämiseen vain tuotteita, jotka olemme itse testanneet. Mistään muista tuotteista emme voi ottaa vastuuta. 
 
Jos olet edelleen epävarma värivalinnastasi, ota valokuva omista hiuksistasi ja lähetä se sähköpostitse asiantuntijoillemme. Asiakaspalvelumme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan hiusvärin!
"Valikoimassamme on useita eri kiinnitysmenetelmiä, jotta löytäisit omaan arkeesi sopivan menetelmän."
 

4. Minkä kiinnitysmenetelmän valitsen?

Sopivan kiinnitysmenetelmän löytäminen voi tuntua hankalalta, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Ennen pidennysten kiinnittämistä kannattaa miettiä, miltä oma arki näyttää ja mihin tarkoitukseen hiustenpidennykset haluaa. Rapunzelilta löytyy monia erilaisia kiinnitysmenetelmiä, joista voit valita juuri sinulle ja omaan elämääsi sopivat pidennykset. Haluatko pidennykset ainoastaan yhdeksi illaksi, lyhyeksi aikaa vai haaveiletko pitkään pysyvistä pidennyksistä? Urheiletko paljon? Käytätkö päähineitä? Suosittelemme eri kiinnitysmenetelmiä riippuen siitä, minkälaiset omat hiuksesi ovat. Onko sinulla ohuet ja hennot hiukset vai ovatko hiuksesi paksut ja vahvat? Kysymysten listaa voi jatkaa loputtomiin. Tärkeintä ei ole kuitenkaan vastata kaikkiin kysymyksiin vaan tärkeintä on, että löydät juuri sellaiset hiustenpidennykset, joissa viihdyt. Mieti siis, miten haluat kiinnittää pidennyksesi ja mikä hiuslaaduistamme sopisi sinulle parhaiten. Näin löydät juuri sinulle sopivat pidennykset.
 

5. Kuinka kauan hiustenpidennykset kestävät?
Hustenpidennysten kesto riippuu siitä, minkä laatuiset hiustenpidennykset valitset. Pidennysten kesto riippuu myös siitä, millaisen kiinnitystavan ja -menetelmän valitset. Pitkään pysyvät lisäkkeet kuten sinettipidennykset voivat kestää jopa kolme kuukautta ja teippipidennykset 6–8 viikkoa. Klipsipidennysten kesto taas riippuu siitä, miten paljon niitä käytetään. Voit lukea täältä lisää siitä, miten pitkään pidennykset kestävät.

Pidennykset ja kiinnikkeet kestävät aina pitempään, kun niitä hoidetaan hyvin ja rakkaudella. Kunkin tuotteen hoito-ohjeen noudattaminen on vasta ensiaskel. On hyvä ottaa tavaksi käydä hiukset kertaalleen läpi aamuin illoin. Letitä hiukset mennessäsi nukkumaan, jotta ne eivät sotkeennu yön aikana. Letitä hiukset myös treenin ajaksi ja silloin, kun sääolosuhteet sitä vaativat. Suosittelemme, että käyt läpi pitkäkestoiset pidennykset 5–7 viikon välein.  Jos hiukset pääsevät kasvamaan liian pitkiksi, pidennykset voivat alkaa hangata omia hiuksiasi. Hiusten selvittäminen vähentää myös takkujen muodostumista hiuksiin ja kiinnityskohtiin. Käytä hiusten selvittämiseen sormia ja pidennyksille suunniteltuja harjoja. Hiusharjamme ovat pehmeitä ja hellävaraisia niin omille hiuksillesi kuin pidennyksillesi. Huomaa, että kloori- ja suolavesi vahingoittaa hiuksia, joten suosittelemme siksi hiusten suojaamista uimalakilla. Hiukset voi myös letittää ja/tai kiinnittää korkealle nutturalle, jotta ne eivät joudu kosketuksiin veden kanssa. 
"Kaikki lisäkkeemme voi kiinnittää kotona."

6. Voinko kiinnittää hiustenpidennykset itse? 

Hiustenpidennysten kiinnittämisen haasteellisuus riippuu siitä, minkä kiinnitystavan valitset. Mikään kiinnitysmenetelmä ei ole niin hankala, ettetkö pystyisi kiinnittämään hiuksia kotona. Klipsipidennykset on hyvin helppo kiinnittää itse, mutta voit tarvita apua, kun kiinnität vahakiinnitteisiä sinettipidennyksiä. Lisäkkeiden kiinnittäminen ei ole vaikeaa, mutta voit tarvita avuksi toisen käsiparin, etenkin kun kiinnität pidennysosioita niskaan ja pään takaosaan. 
 
10 cm riittää: Omat hiuksesi sulautuvat yhteen lisäkkeiden kanssa, kun ne ovat vähintään 10 sentin pituiset.

7. Kuinka pitkät hiukset minulla pitää olla? 

Omien hiustesi tulee mielellään olla vähintään 10 sentin pituiset, jotta pidennykset sulautuisivat kauniisti yhteen omien hiustesi kanssa. Vaikka omat hiuksesi olisivatkin pitkät, voit siitä huolimatta laittaa hiustenpidennykset. Pidennyksillä voit uudistaa lookiasi ja saada hiuksiisi tuuheutta. Ehkäpä kaipaat hiuksiin vain uutta väriä? Lisäkkeillä voit piristää kampaustasi lisäämällä hiuksiisi raikkaita raitoja.

8. Pystynkö huolehtimaan pidennyksistäni? 

Hiustenpidennykset sopivat kaikille, mutta on hyvä muistaa, että ne vaativat enemmän hoitoa kuin omat hiuksesi. Hiustenhoito ei ole vaikeampaa kuin hiustenhoito yleensäkään, mutta siihen on vain panostettava hieman aikaansa, jotta hiukset pysyvät kauniina. Muistathan, että samalla kun hoidat hiustenpidennyksiäsi, hoidat myös omia hiuksiasi tavallista paremmin. Win-win!
 
"Luxury-hius on laadultaan paras, minkä ansiosta se myös kestää pitempään."

9. Mitä hiusten pidentäminen maksaa?

Hiustenpidennysten hinta riippuu siitä, minkä hiuslaadun valitset. Kannattaa siis miettiä, minkälaiset hiukset haluaa ennen kuin laittaa hiustenpidennykset. Hintavammat Luxury-pidennykset maksavat toki enemmän kuin muut laadut, mutta jos tiedät varmasti, että tulet käyttämään pidennyksiäsi pitkään, voit myös panostaa niiden laatuun. Luxury-hiusta voi käyttää uudelleen juuri sen hyvän laadun ansiosta. Jos valitset Original-laadun, saat edullisemmat pidennykset, joilla on hieman lyhyempi käyttöikä. Punnitse eri vaihtoehtoja. 
Katso myydyimmät

10. Kuinka pesen hiukseni parhaalla mahdollisella tavalla?

Rapunzelin suosittelemia hiusharjoja. Älä harjaa märkiä tai kosteita hiuksia, sillä hius on märkänä heikompi kuin kuivana ja voi katketa.

Hiero shampoo mielellään hiuspohjaan, jotta se puhdistuu kunnolla. Anna shampoon valua latvojen kautta pois huuhteluveden mukana. Näin pesten pituudet kuluvat vähemmän ja saat puhtaat ja raikkaat hiukset. Vältä hoitoaineen hieromista päänahkaan, koska se tekee lisäkehiuksista samoin kuin omista hiuksistasi raskaan tuntuiset ja tukkii päänahkasi ihohuokoset. Se  taas voi aiheuttaa hiustenlähtöä, sienen muodostumista ja hiuspohjan rasvoittumista. Hoitoainetta ei kannata levittää päänahkaan myöskään siksi, että se tekee lisäkehiuksista liukkaat. Pidennykset voivat alkaa valua alaspäin tai irrota kokonaan. Levitä hoitoainetta vain pituuksiin ja latvoihin, ja huuhtele hiukset sen jälkeen. Hoitoainetta ei tarvitse hangata hiuksiin, jotta se vaikuttaisi halutulla tavalla. Suihkuta lopuksi hiuksiisi lämpösuojaa ja anna hiusten kuivua itsekseen tai kuivaa ne hiustenkuivaajalla käyttäen matalaa lämpöä. Älä hankaa hiuksia pyyhkeellä vaan puristele sen sijaan vesi varovasti pois hiuksista. Hiusten hankaaminen vahingoittaa hiuksen ulointa kerrosta ja hiuksista voi tulla pörröiset ja elottomat. Kun hiukset ovat kuivuneet, selvitä ne sormin ja harjaa ne sitten auki ja muotoile haluamallasi tavalla.

Jos olet kiinnittänyt hiustenpidennykset teipillä, odota vähintään 48 tuntia ennen kuin peset hiuksesi, sillä teipin täytyy kiinnittyä kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Suosittelemme myös muiden kiinnitysmenetelmien kohdalla, että odotat 48 h ennen kuin peset hiukset, jotta kiinnikkeet ehtivät kovettua ja hiuspohjasi saa levätä. Märät hiukset painavat kuivia enemmän, ja siksi hiusten peseminen liian varhain aiheuttaa hiuspohjallesi lisärasitusta.